Eikenhouten vloeren

Bij Megahoutenvloeren vindt u de beste eikenhouten vloeren voor de laagste prijs. In ons assortiment hebben wij verschillende modellen. Eikenhouten vloeren zijn meestal prijzig, maar bij ons verkopen wij deze voor een absolute bodemprijs. Eikenhouten vloeren gaan meestal decennialang mee en bij Megahoutenvloeren raden wij deze ook aan. Eikenhouten vloeren zijn van uitstekende kwaliteit, maar zijn ook nog eens eenvoudig te bewerken.

Massieve eikenhouten vloeren

Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten ter wereld. De houtsoort staat bekend om zijn dichtheid. Onze eikenhouten vloeren zijn van massief eiken en zijn in verhouding dus redelijk zwaar. Houd daar rekening mee wanneer u bij ons een eikenhouten vloer aanschaft. Door de dichtheid is het erg sterk hout en gaat het ontzettend lang mee. Ook beschadigingen in onze eikenhouten vloeren zijn eenvoudig te herstellen. Eikenhout is erg hard. Daardoor blijven de meeste beschadigingen aan de oppervlakte en zijn deze makkelijk te herstellen. Dit geldt ook voor het onderhoud. Doordat de lak niet zo diep in het hout trekt als bij andere houtsoorten, is het schuren van uw vloer snel gedaan.

Bewerking eikenhout

Ondanks dat eikenhout massief is en erg sterk, is het toch makkelijk te bewerken. Onze eikenhouten vloeren kunt u betrekkelijk eenvoudig bewerken voor scheve muren of uiteinden van de vloer. Wij van Megahoutenvloeren raden wel aan om een cirkelzaag aan te schaffen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zo worden de planken van uw vloer ook netjes afgezaagd. Voor onze eikenhouten vloeren raden wij dus handzagen af. In onze eikenhouten vloeren komen overigens vaak nerven voor. Dit is een eigenschap van eikenhout en zorgt voor een authentieke look in uw interieur.

Veranderingen in luchtvochtigheid

Onze eikenhouten vloeren zijn minder gevoelig voor schommelingen in luchtvochtigheid. Door de dichtheid van het hout, is er minder ruimte voor onze eikenhouten vloeren om uit te zetten of juist in te krimpen. Naaldhout is veel gevoeliger voor luchtvochtigheid, omdat deze een lagere dichtheid hebben. Ondanks de dichtheid van eikenhout, is het verstandig om bij onze eikenhouten vloeren ook de luchtvochtigheid op hetzelfde niveau te houden. Handig is om een hygrometer (luchtvochtigheidsmeter) aan te schaffen. Kom naar onze outlet in Roosendaal en vraag aan onze medewerkers de beste luchtvochtigheid is voor onze eikenhouten vloeren. Of bel even naar onze klantenservice.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding