Houten vloer leggen

Het belangrijkste van een houten vloer leggen is de voorbereiding. Met een paar handige tips legt u uw vloer goed en efficiënt. Een houten vloer leggen kan lastig zijn, afhankelijk van de ruimte. Scheve muren en oneffen vloeren kunnen het leggen bemoeilijken. Vooral als het hout moeilijk te bewerken is, kan een houten vloer leggen lastig zijn. Daarom is het belangrijk om goed materiaal te hebben voordat je gaat beginnen . Een cirkelzaag is geen overbodige luxe. Rubberen hamer, handschoenen en een waterpas zijn ook basisbehoeftes voor het leggen.

Verlijmen of zwevend een houten vloer leggen

Zwevend een houten vloer leggen is de goedkoopste manier om te leggen. Het betekent dat je de planken los tegen elkaar laat liggen. Er is voor de planken meer ruimte om uit te zetten of te krimpen. Een houten vloer leggen op deze manier zorgt wel voor een rommeliger resultaat. Om de vloer op zijn plaats te houden, moeten de planken op precies de juiste maat gezaagd worden. Praktisch gezien is dit heel erg moeilijk. U kunt uw houten vloer ook vast verlijmen. Verlijmen van uw vloer geeft meestal een erg goed resultaat en is eenvoudiger. Vind hier meer informatie over een houten vloer bewerken.

Ondervloer voor een houten vloer

De ondervloer is afhankelijk van de manier waarop u uw houten vloer leggen gaat. Met zwevend leggen is een ondervloer van folie al genoeg. Daarvoor is een folie van dikker materiaal geschikter. Daarmee dempt u het geluid wanneer u over uw vloer loopt. Een ondervloeren van hout is minder geschikt omdat hierdoor de vloer sneller verschuift.

Met verlijmen kiest u wel voor een harde ondervloer, zoals spaanplaat of spaanplaatbroodjes. Dit zorgt er wel voor dat lopen over uw vloer, veel geluid oplevert. Dan legt u onder de spaanplaat een geluid reducerende ondervloer. Zorg er wel eerst voor dat alles vlak is voordat u uw houten vloer leggen gaat. Lijmend uw houten vloer leggen, zorgt er ook voor dat het moeilijk is om oneffenheden te herstellen. Wilt u een houten vloer leggen en heeft u vragen? Vraag gerust deskundig advies aan onze medewerkers. Check ook onze website voor meer info over onze houten vloeren.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding