Houten vloer schuren

Een houten vloer schuren is de beste manier om deze te onderhouden. Door de jaren heen kan een houten vloer slijten of door ongelukjes kunnen er krassen in de lak ontstaan. Het fijne aan een houten vloer is dat je hem zo goed als nieuw krijgt door hem te schuren. Hier staan een paar handige tips om je vloer op een goede manier te onderhouden.

Houten vloer schuren met parketschuurmachine

Uw houten vloer schuren met de hand is erg tijdrovend en bijna ondoenlijk. Een houten vloer schuren gaat het makkelijkst met een parketschuurmachine. Deze machines zuigen het stof meteen op en zorgen voor een snelle en efficiënte manier van uw houten vloer schuren. Daardoor kan je al binnen een dag klaar zijn. Maak wel eerst alles goed schoon voordat je je houten vloer schuren gaat. Voor de machine en voor de vloer kunnen oneffenheden schadelijk zijn. Je houten vloer schuren kan in een paar eenvoudige stappen:

  • Schuur de vloer diagonaal met korrel 40
  • Gebruik daarna een fijnere korrel
  • Schuur met de fijnere korrel in rechte banen
  • Gebruik nog een paar keer een fijnere korrel om de vloer nog gladder te krijgen
  • Nadat je klaar bent met uw houten vloer schuren, kan je beginnen met lakken

Houten vloer schuren met kantenschuurmachine

Een parketschuurmachine is vaak te groot om de randjes van de ruimte te schuren. Gebruik daarvoor een kantenschuurmachine. Deze zorgt ervoor dat u in zijn geheel de houten vloer schuren kan. Dit apparaat heeft meestal geen apart afzuigsysteem. Hou een stofzuiger bij de machine tijdens het schuren. Om oneffenheden te voorkomen maak je de ruimte voor het lakken nog een keer goed schoon. Om bij de kanten hetzelfde effect te krijgen als bij de rest van de vloer, kun je het beste de houten vloer schuren op dezelfde manier als de rest van de vloer. Oftewel, met dezelfde schuurpapier korrels. Vraag gerust naar de medewerkers in onze outlet of bel naar onze klantenservice voor meer adviezen. Vindt hier ook meer informatie over een houten vloer leggen.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding