Een houten vloer verven

Vindt u die goede kleur van uw vloer maar niet, dan kunt u zelf ook uw houten vloer verven. Wij hebben in onze showroom aan 1000m2 verschillende soorten vloeren, maar de praktijk leert ons dat veel mensen soms net niet hun vloer kunnen vinden. Houten vloeren kun je gewoon schuren en een andere kleur geven. Volg een paar van onze handige tips zodat u de houten vloer verven kan. Check ook even deze link naar ‘witte houten vloeren’, waar ook goede tips in staan.

Houtsoort

De kleur die u wilt, komt zelden in dezelfde kleur op het hout. Gaat u een massief eiken houten vloer verven met kastanjebruin, dan komt dit er anders uit te zien dan dezelfde kleur op bijvoorbeeld grenenhout. Voordat u de houten vloer verven gaat, raden wij van Megahoutenvloeren aan om de kleur eerst te testen. Wil je de houten vloer verven, schuur dan eerst een stuk weg en gebruik de gewenste lak op het geschuurde stukje. Laat het 24 uur uitdrogen en kijk of dit de gewenste kleur is. Het is natuurlijk veel handiger om alle kleuren tegelijk te doen. Dus als u gewoon een hele plank gebruikt en alle potentiële lakkleuren tegelijk doet, gaat u maar één keer een stukje houten vloer verven en hoeft u maar één dag te wachten.

Op de goede manier een houten vloer verven

Een houten vloer verven hoeft niet op één bepaalde manier. Hier kunt u op een creatieve manier mee omgaan. Uw houten vloer verven kan dus naar uw eigen smaak. Strak en modern, of juist rustiek en brocante. Het ligt maar net aan de stijl van uw wooninrichting en wat u mooi vindt. Een houten vloer verven wordt meestal met een roller of een brede kwast gedaan. Met een roller krijg je meestal een strakker resultaat. Ook het aanbrengen van verschillende lagen gaat met een roller structureler. Een houten vloer verven met een brede kwast vergt meer concentratie en handwerk. Het resultaat is meestal rommeliger, maar kan juist daardoor een authentiekere uitstraling geven. Kom naar onze outlet in Roosendaal en vraag aan onze medewerkers voor meer handige adviezen. U kunt ook even bellen met onze klantenservice.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding