Houten vloer verwarming

Onder een houten vloer verwarming plaatsen moet kunnen, maar let daarbij op een aantal zaken. Voordat u onder uw houten vloer verwarming zet, bedenk of je de houten vloer verwarming als hoofd- of als bijverwarming wilt hebben. Daarvoor heb je:

 • Warmwatersystemen
 • Elektrische systemen
 • Warmwatersystemen worden gebruikt als hoofd- en als bijverwarming, elektrische systemen meestal als bijverwarming. Een houten vloer verwarming wordt meestal gebruikt als extra. Dat geeft de minste problemen. Hout is gevoelig voor temperatuurverschillen. Hoe constanter de temperatuur, hoe beter dit is voor het hout. Een houten vloer verwarming als hoofd is minder gebruikelijk omdat de temperatuurverschillen minder constant zijn. De meeste mensen kiezen wel voor een warmwatersysteem omdat deze gebruikt kan worden als bijverwarming of als hoofdverwarming.

  Warmwatersysteem als houten vloer verwarming

  Een warmwatersysteem aanleggen als houten vloer verwarming kan op twee manieren:

  • In de afwerkvloer (natte systemen)
  • In een plaat van piepschuim (droogbouw systemen)

  Wij van Megahoutenvloeren raden voor uw houten vloer verwarming een droogbouw systeem aan. Deze heeft het meeste rendement en is het makkelijkst om aan te leggen. Bij droogbouw systemen zit de verwarming dichter op uw vloer. Bij zo’n houten vloer verwarming is het niet goed voor uw vloer om snel te stoken. Het plotselinge temperatuurverschil zorgt voor een werking van het hout waardoor barsten of kromtrekken van uw vloer kan ontstaan. Zorg dus voor een constante warmte in uw huis. Bij een houten vloer verwarming moet ook de luchtvochtigheid op peil zijn. Vraag dit gerust aan onze medewerkers of bel even onze klantenservice.

  Isolerende werking van hout

  Hout werkt een beetje isolerend, vooral massief hout. De eerste vraag over een houten vloer verwarming, is dan meestal ook het hout wel warm wordt. Bij droogbouw systemen wordt het isolatiemateriaal aan de onderkant van uw houten vloer verwarming geplaatst. Uw houten vloer verwarming komt dus direct tegen uw vloer aan te liggen en kan aan de onderkant niet wegstromen. Isolatiematerialen werken isolerender dan hout. De warmte moet dus wel via het hout weg stromen. Het ligt aan de houtsoort hoe snel dit proces gaat. De dichtheid van het hout is hier een indicator voor. Eikenhout(massief loofhout) neemt langzamer warmte op dan bijvoorbeeld vuurhout(dennenhout). Als u nog vragen heeft over een houten vloer verwarming, kom gerust naar onze outlet in Roosendaal of bel naar onze klantenservice.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding