Houten vloeren bewerken op verschillende manieren

Een houten vloer kan op vele verschillende manieren bewerkt worden. Doormiddel van de vloer te bewerken kunt u de kamer een bepaalde sfeer meegeven. Zo kunt u kiezen tussen een stoer of juist charmant uiterlijk. Ook kunt u de ruimte een moderne of juist ouderwetse uitstraling geven. Enkele manieren om uw hout te bewerken zijn als volgt.

Stoppen van uw vloer

Ten eerste kunt u kiezen of u de noesten in uw vloer wilt stoppen of liever open wilt laten. Laat u ze open dan geeft dit de vloer meteen een natuurlijke en robuuste uitstraling.

Roken van de vloerdelen

Wanneer u dit dan laat roken worden de noesten wat meer zichtbaar en het hout wat donkerder. Hoe langer je het hout rookt, hoe donkerder het hout wordt. Dit zorgt voor meer diepte in uw vloer.

Trommelen van de vloer

Door de planken door een trommelmachine te halen worden de planken verouderd. Zo ontstaan er deukjes in de planken waardoor de vloer een doorleefde uitstraling krijgt. Dit geeft de ruimte een wat oudere uitstraling.

Schrapen van de vloerdelen

Hierbij worden de zijkanten van de planken verouderd. Dit is niet hetzelfde als de traditionele v-groef. Op deze manier krijgen de planken juist een doorleefde uitstraling. Een prachtige bewerking om een ruimte een klassiek uiterlijk te geven.

Zwarte bis behandeling

Door de vloer eerst zwart te beitsen en daarna nogmaals te schuren blijft het zwart achter in de v-groef. Het zwart blijft ook achter in de deukjes wanneer de vloerdelen verouderen. Zo krijgt de vloer een verouderde look.

Fijn bezagen van de vloerdelen

Een andere manier om uw vloer een robuust, doorleefd uiterlijk te geven is door hem fijn te bezagen. Hierbij wordt het oppervlakte van een vloer opnieuw gezaagd. Op deze manier krijg je vele kleine horizontale streepjes, wat ook een kleine kans geeft op zeer minimale hoogte verschillen langs de zijkanten van de planken. Zoals u ziet zijn er vele verschillende manieren om uw vloer te bewerken. Elke manier van bewerken geeft de vloer een unieke uitstraling. Creëer op deze manier een vloer die precies voldoet aan uw wensen!

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding