Houtenvloeren

Kom voor eigentijdse, authentieke houtenvloeren naar Megahoutenvloeren. Wij hebben verschillende houten vloeren van allerlei houtsoorten. Daardoor is het eenvoudig om bij ons de vloer te vinden die u nodig heeft. We hebben houtenvloeren voor alle stijlen. Voor een strakke, moderne inrichting of voor een rustieke uitstraling, u vindt het in onze outlet. Alle houtenvloeren zijn van een uitstekende kwaliteit en u koopt ze voor een scherpe prijs.

Houtsoorten

De eigenschappen van uw vloer zijn afhankelijk van de houtsoort. Welke houtenvloeren geschikt zijn voor uw huis, is afhankelijk van de boomsoort waar de vloer van is gemaakt. Dat geldt dan ook voor onze houtenvloeren. Sommige houtenvloeren nemen meer vocht op dan de andere. Het ‘werken’ van hout is daarbij een belangrijk verschijnsel. Door grote schommelingen in luchtvochtigheid kan hout daardoor kromtrekken. Onze medewerkers geven u deskundig advies over onze houtenvloeren. Belangrijk is om de volgende verschillen in houtsoorten te kennen:

  • Kleurenverschillen
  • Het ‘werken’ van hout door vochtopname
  • De sterkte van het hout
  • De dichtheid van het hout

Sterkte en dichtheid van houtenvloeren

Houtenvloeren kunnen uit grofweg twee boomsoorten bestaan: naaldbomen of loofbomen. Het verschil tussen de twee is eenvoudig. Naaldbomen zijn zachter dan loofbomen. Voor houten vloeren is dat een belangrijk verschil, vooral vanwege de sterkte. Eiken houtenvloeren zijn veel sterker dan bijvoorbeeld grenen houtenvloeren. Een eik groeit langzamer dan een den en heeft een veel hogere dichtheid. Een eiken vloer is daardoor veel zwaarder en sterker dan een vloer van grenenhout. De duurzaamheid is ook meer gegarandeerd, omdat een eiken vloer sneller meegaat. Het voordeel van grenenhout is dat het relatief veel goedkoper is en makkelijker te bewerken. Dit hoeft niet te betekenen dat naaldbomen makkelijker te bewerken zijn. De mahonie is een loofboom die makkelijk te bewerken is.

Voor meer vragen over onze houtenvloeren, kunt u terecht bij onze klantenservice. Daarnaast kunt u de website checken voor foto’s en handige tips over het leggen van een vloer. U kunt uw vloer op komen halen in onze outlet in Roosendaal.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding