Verschillende houtsoorten

Houten vloeren komen in verschillende soorten hout. De meeste houten vloeren worden verkregen uit naaldbomen of loofbomen. Naaldbomen zijn een stuk zachter dan loofbomen en groeien vooral in de gematigde streken en in de bergen op grotere hoogtes. Er zijn loofbomen zoals de linde, populier en wilg die heel zacht hout leveren, maar over het algemeen wordt loofhout beschouwd als hardhout.

Factoren die een rol spelen

Bij het uitzoeken van een geschikte vloer is het erg belangrijk om te weten wat de verschillen tussen verschillende soorten hout zijn. Er zijn verschillen in kleur, vochtopname, sterkte en dichtheid die elke houtsoort uniek maken. Een eikenvloer is een voorbeeld van een sterkte en duurzame vloer die lang meegaat. Deze vloeren zijn over het algemeen iets duurder en moeilijker te bewerken. Naaldvloeren zijn aan de andere kant wat goedkoper en moeilijker te bewerken. Toch hebben allebei de houtsoorten uitzonderingen. Zo bestaan er sterke naaldhoutsoorten en zachte en makkelijk te bewerken loofhoutsoorten.

Houtsoorten en hun kenmerken

Een eikenhouten vloer is een echte klassieker. Dit hout straalt standvastigheid uit maar verder ook een onvergelijkbaar en oorspronkelijk charme. Beukenhouten vloeren zijn erg elegant en kunnen erg goed gecombineerd worden met allerlei verschillende stoffen, kleuren, vormen en materialen. Es en esdoorn vloeren brengen ons echter in een vrolijke stemming door hun heldere tinten. De houtnerf van es zorgt voor een dynamische karakter terwijl de esdoorn juist rust uitstraalt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele verschillende houtsoorten die beschikbaar zijn. De ene soort nog geschikter bij uw inrichting dan de andere. Een passende houten vloer zorgt direct voor een goede sfeer. Een houten vloer spreekt zonder opdringerig te zijn en kan zeer goed gecombineerd worden op vele verschillende manieren.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding