Veelgestelde vragen over laminaat

Wat is de slijtvastheid van laminaat?

Laminaat staat bekend als een vloerbedekking met een hoge slijtvastheid. Dit komt door de speciale toplaag bovenaan die bijzonder slijtvast is.

Vraagt laminaat veel onderhoud?

Een zeer groot voordeel van laminaat is dat het erg gemakkelijk schoon te maken is. Voor het dagelijks onderhoud van laminaat volstaat het even over de vloer te gaan met een mop met wasbare microvezeldoekjes. 1x licht vochtig onderhoud per maand is ruim voldoende om de laminaatvloer hygiënisch proper te houden.

Wat met vochtproblemen?

Een glas omstoten, een vis die spettert, een hond die plast, met natte schoenen binnenkomen, de combinatie hiervan met een laminaatvloer vormt geen onoverkomelijke problemen. Het vocht dient wel binnen een redelijke tijd weggenomen te worden omdat het anders wel blijvende schade aan kan richten. Planken met V-groeven zijn iets delicater voor vocht, maar zolang je niet onnodig lang wacht om het vocht te verwijderen, hoef je je geen zorgen te maken.

Wat is de oplossing voor de geluidshinder bij het stappen op laminaat?

Bij een vloerbekleding kan je te maken krijgen met 2 soorten van geluidshinder: transmissiegeluid en reflectiegeluid. Het eerste is het stapgeluid dat van een verdieping naar die eronder gaat (doorgangsgeluid), het tweede is het stapgeluid in de kamer zelf (reflectiegeluid). Er zijn diverse soorten ondervloeren beschikbaar die zorgen voor minimale geluidshinder. Voor vragen hierover kunt u bij ons terecht.

Aanbiedingen

houtenvloer1

Houten vloer vanaf €14,95

Hoge kwaliteit houten vloer, beperkte voorraad! Kom snel langs.
Bekijk aanbieding
houtenvloer2

Eiken vloer €19,95

Prachtige eiken houten vloer vanaf €19,95 per m2!
Bekijk aanbieding